Home < Blog < Weet jij voordat je uitstapt waar de tankdop zit?

Weet jij voordat je uitstapt waar de tankdop zit?

Ik ben zelf nooit te oud om te leren.

Een collega vroeg mij of ik wist hoe je in de auto kunt zien waar de tankdop zit? Eerlijk gezegd wist ik het echt niet.

Tijdens de rijlessen kijk ik vaak naar het dashboard, bijvoorbeeld om de snelheid in de gaten te houden of om te kijken of er nog genoeg brandstof in de tank zit. Geregeld kom ik tot de ontdekking dat ik moet tanken. Ik stap dan vaak samen met de leerling uit om het tanken van een auto uit te leggen. Meestal doe ik dit in Nijmegen. We lopen samen naar de bijrijders kant, omdat ik weet dat aan de rechterkant mijn tankdop zit.

Vandaag hoorde ik dus dat je dit in de auto al kan zien, aan het tankicoontje waar de tankdop zit. Bij dit icoontje staat namelijk met een pijltje aangegeven aan welke kant van je auto je tankdop zit.

tanken-tijdens-de-rijles-waar-zit-de-tankdop

Eerlijk is eerlijk, dit wist ik niet. Ik ben benieuwd of iemand van jullie dit ooit is opgevallen?