Home < Blog < Verkeer in het buitenland: tips en een prijsvraag!

Verkeer in het buitenland: tips en een prijsvraag!

Terwijl ik dit schreef, lag ik op een strandbedje aan het zwembad, op het Spaanse eiland Lanzarote. Iedere keer als ik in het buitenland ben, dan kijk ik mijn ogen uit.

Hoe is het verkeer plaatselijk geregeld? Als ik naar de borden, markering en het gedrag van bestuurders kijk, vraag ik me af hoe het verkeer per plek zo enorm kan verschillen. Ik bevind me in een Schengengebied en toch voelt het verkeer anders.

verkeersbord-1

Voorbereiden: rijden in het buitenland

En dat brengt me bij de vraag: hoe kun je nu het beste voorbereiden als je in het buitenland moet rijden? Het beste zou zijn als overal de regels gelijk zijn, maar tot die tijd is mijn eerste advies: doe goed vooronderzoek. Ga googelen op verkeersborden markering en de belangrijkste verkeersregels van de plek waar je naartoe gaat.

En ga je naar een land waar er links gereden wordt? Denk bijvoorbeeld eens aan een korte training ter plaatse, om vertrouwd te raken met rijden aan de linkerkant. Meer tips vind je bijvoorbeeld op de website van Europa-nu  en van de ANWB.

verkeersbord-2 verkeersbord-3

Prijsvraag: welke situaties kom jij tegen?

Ben jij een leuke verkeerssituatie in de buitenland tegen gekomen en heb er toevallig een foto of filmpje van? Stuur deze dan op naar info@leswereld.nl. De leukste inzending krijgt een cadeaubon t.w.v. € 10,00.