Home < Blog < Venlo bij nacht!

Venlo bij nacht!

Als rijinstructeur probeer ik steeds na al die jaren, de rijlessen aantrekkelijk en uitdagend te houden. Sinds een jaar plan ik vlak voor het praktijkexamen een blokuur en we rijden dan naar Venlo.
De leerling krijgt dan de opdracht om zelf zijn/haar route voor te bereiden. Op de heenweg mag de leerling gebruik maken van het navigatiesysteem.
De bedoeling is om tijdens de heenreis zoveel mogelijk in te halen en te rijden met het snelheidsregelsysteem (ook wel cruise control). Tijdens de rit moet de leerling zo min mogelijk de voetrem gebruiken.

Eenmaal in Venlo aangekomen moet de leerling zelf een kaartje trekken en een parkeer garage in rijden en parkeren. Na het parkeren hebben we samen even de gelegenheid om samen de heenreis te evalueren.
Terug naar Nijmegen mag de leerling geen gebruiken maken van het navigatiesysteem. Hij of zij zal op een andere manier de weg terug naar Nijmegen moeten zoeken. De meesten rijden via de borden terug naar Nijmegen.

Ik zelf geniet van deze ritten. Vaak zie ik dat de leerlingen tijdens deze rit echt groeien in hun zelfvertrouwen en hun rijvaardigheid.

Enkele reacties van leerlingen

“Leerzame bijzonder ervaring. Ik vertelde dit aan mijn vrienden, hun kende geen rijschool die dit doet. Een echte aanrader.”

“Spannend om te doen vooral in het donker”. Ik heb vaak moeten inhalen en heb veel de cruise control gebruikt. Leerzaam – ook al hoeft het niet voor het rijexamen – om een keer in een parkeergarage te hebben gereden.”

“Ik heb duidelijk het verschil gevoeld op de heen- en de terugweg. Ik merkte dat ik me een stuk zekerder voelde op de terugweg. Fijn om een lang stuk op de snelweg te rijden.”

a73-venlo-rijschool-leswereld-malden-nijmegen-1