Hoeveel rijlessen heb je gemiddeld nodig?

Het gemiddelde aantal lesuren voor het behalen van je rijbewijs is ongeveer 40 uur (volgens CBR-onderzoek onder examenkandidaten 2019). Het aantal rijlessen dat je nodig hebt, is voor iedereen anders. Niet iedereen leert even snel. Vergeet niet dat dit een landelijk gemiddelde is. Je gaat voor je rijbewijs afrijden in Nijmegen. Dit is vele malen moeilijker dan vele oproepplaatsen in Nederland. Daarom ligt het gemiddeld aantal rijlessen, om goed voorbereid op je examen te komen, in Nijmegen hoger dan de rest van Nederland. Dit komt omdat er vele lastige verkeerssituaties in Nijmegen zijn. Onder andere het Keizer Karel Plein, Takenhofplein, Steve Biko plein, de Duitse bocht en nog veel meer, dit moet je goed onder de knie te krijgen en daarvoor heb je meestal meer lessen nodig.

Daarom laten we de instructeur van Leswereld inschatten hoeveel rijlessen jij nodig zal hebben na afronding van Module 1.

Gemiddeld aantal rijlessen per type leerling

Hoeveel rijlessen jij nodig hebt om je rijbewijs te halen, hangt af van een aantal zaken.

Gaandeweg je leerproces, zal er door Leswereld steeds een prognose gegeven worden hoe het met je leercurve gaat.

Houd rekening met het bepalen van je lespakket dat het gemiddelde aantal rijlessen die kandidaten nodig hebben tot aan het 1ste toets moment bij het CBR gemiddeld 45-50 lesuren zijn. Kies je een lager lespakket, dan zul je aan het einde van je opleiding hoogst waarschijnlijk losse rijlessen moeten bij kopen.