Home < Blog < Samen met Dave op pad naar Venlo

Samen met Dave op pad naar Venlo

Als rijinstructeur probeer ik steeds na al die jaren, de rijlessen aantrekkelijk en uitdagend te houden. Sinds twee jaar plan ik vlak voor het praktijkexamen een blokuur en we rijden dan naar Venlo.
De leerling krijgt dan de opdracht om zelf zijn/haar route voor te bereiden. Op de heenweg mag de leerling gebruik maken van het navigatiesysteem.
De bedoeling is om tijdens de heenreis zoveel mogelijk in te halen en te rijden met het snelheidsregelsysteem (ook wel cruise control). Tijdens de rit moet de leerling zo min mogelijk de voetrem gebruiken.

Eenmaal in Venlo aangekomen moet de leerling zelf een kaartje trekken en een parkeer garage in rijden en parkeren. Na het parkeren hebben we samen even de gelegenheid om samen de heenreis te evalueren.
Terug naar Nijmegen mag de leerling geen gebruiken maken van het navigatiesysteem. Hij of zij zal op een andere manier de weg terug naar Nijmegen moeten zoeken. De meesten rijden via de borden terug naar Nijmegen.

Ik zelf geniet van deze ritten. Vaak zie ik dat de leerlingen tijdens deze rit echt groeien in hun zelfvertrouwen en hun rijvaardigheid.

De reactie van Dave:

“Op de heenweg naar Venlo voelde ik me  nog wat onzeker, op de terugweg voelde ik mij veel zekerder.  De rit naar Venlo is een toegevoegde waarde. Ik voel me zelfverzekerder en ik weet hoe het voelt om een lang stuk achter elkaar te rijden.”.