Home < Blog < Rijopleiding in Stappen (RIS): dat werkt

Rijopleiding in Stappen (RIS): dat werkt

Je rijbewijs halen en een verantwoorde weggebruiker worden: dat is het doel. Maar hoe? Tussen de rijscholen zijn er nogal eens verschillen qua methode. Leswereld heeft zo ook z’n eigen manier, maar dat gaat waarschijnlijk veranderen.

Leswereld is namelijk een BOVAG-rijschool, wat al betekent dat er een bepaalde kwaliteitsstandaard is. Maar alles kan beter, ook wat Leswereld betreft. Daarom gaan waarschijnlijk alle rijscholen van BOVAG over op de Rijopleiding in Stappen (RIS). Deze methode van het CBR heeft namelijk nogal wat voordelen.

De RIS-methode komt in feite neer op 39 stappen, waardoor een rijopleiding nog meer kans op slagen heeft. Wie een stap voldoende beheerst, gaat door naar de volgende. De laatste stap is simpel: iets geheel zelfstandig en in steeds wisselende verkeerssituaties uitvoeren, zoals een bijzondere manoeuvre.

De 39 stappen zijn verdeeld over vier modules, iedere module wordt afgesloten met een toets. Tom Luijten, de rijinstructeur achter Leswereld, neemt na iedere module zo’n toets af. In de derde toets volgt er kennismaking met het CBR; de vierde toets is het rijexamen zelf.

Heb je hier nog vragen over? Dat is begrijpelijk. Daarom hier de hoofdpunten van RIS:

–  Een rijopleiding die gericht is op stappen
–  Daardoor een hoge kwaliteit van de rijopleiding
–  Met een betere voorbereiding op verkeersdeelname
–  En een fors hoger slagingspercentage

Wil je meer weten over de RIS-methode? Of over rijlessen en een rijopleiding in het algemeen? Neem dan gerust contact op met Leswereld.