Home < Blog < Rijlessen: prijs zegt weinig, maar openheid heel veel

Rijlessen: prijs zegt weinig, maar openheid heel veel

Wie op zoek is naar een rijschool, kijkt natuurlijk naar de prijs voor een compleet pakket of voor een losse rijles. Maar wat zeggen prijzen nu werkelijk over de rijschool?

Het antwoord? Weinig, wat Leswereld betreft. Dat komt doordat er nogal wat factoren meespelen. En het belangrijkste: écht weten waar je aan toe bent.

Hoe vergelijk je prijzen?
Het kan een behoorlijk lastige opgave zijn om prijzen van verschillende rijscholen te vergelijken. Wat het moeilijk maakt, is dat rijscholen diverse lestijden hanteren. Bijvoorbeeld 50 of 55 minuten. Andere rijscholen daarentegen, zoals Leswereld, hanteren een uur. Gewoon 60 minuten dus. Op een pakket van 40 rijlessen scheelt dat dus behoorlijk.

Nu is dat verschil niet het probleem, alleen wordt dit vaak niet van te voren gecommuniceerd. Wat helaas ook veel voorkomt, is dat rijscholen adverteren met lage prijzen om zo leerlingen binnen te lokken. Eenmaal binnen, blijken er telkens extra lessen nodig te zijn, met veel onverwachte kosten als gevolg. Dit kan eerlijker.

Daarom: altijd openheid
Ik wil zo transparant mogelijk zijn, daarom kun je bij Leswereld kiezen voor een alles-in-één pakket met hierin 40 rijlessen. Je kunt ook kiezen voor losse rijlessen, als alternatief van – of als aanvulling op het pakket. Dat het pakket van Leswereld 40 lessen bevat, is gebaseerd op het gemiddelde van leerlingen die via Leswereld hun rijbewijs haalden.

Je eigen behoefte is uiteraard doorslaggevend, want vooraf kan ik hoogstens een indicatie geven van hoeveel rijlessen je nodig hebt. Tijdens de rijopleiding hou ik je op de hoogte van je voortgang en de hoeveelheid rijlessen. En mocht je aan het einde meer lessen nodig hebben, dan laat ik dit op tijd weten. Zo kom je niet onnodig voor verrassingen te staan.

Meer weten over tarieven voor rijles? Bekijk dan de prijzen (met toelichting) van Leswereld.