Home < Blog < Kan een rijopleiding aangepast worden aan bijvoorbeeld ADD, ADHD of autisme?

Kan een rijopleiding aangepast worden aan bijvoorbeeld ADD, ADHD of autisme?

Aangepaste rijopleiding

Natuurlijk kan de rijopleiding aangepast worden. Sterker nog rijschool Leswereld is gespecialiseerd in het begeleiden en opleiden van kandidaten met bijvoorbeeld ADD, ADHD of autisme.

Het begeleiden en opleiden van kandidaten met deze diagnose, vraagt net een iets andere aanpak dan andere kandidaten. Om een praktijkexamen bij het CBR te mogen afleggen, zal er eerst een speciaal traject afgewerkt moeten worden. Dit bestaat uit een:

  • medische keuring
  • het opstellen van een rapport door een gespecialiseerde en onafhankelijke arts
  • beoordeling van het rapport door een arts van het CBR en
  • het afleggen van een praktische rijtest.

Aan de hand van het bovenstaande kan bepaald worden of het haalbaar is voor de kandidaat wel of niet het rijbewijs te halen.

Ervaring Leswereld

Door de jarenlange ervaring kan Leswereld al in een vroeg stadium adviseren of het haalbaar is om een rijbewijs te halen. Al dan niet met wat aanpassingen, bijvoorbeeld een auto met een automatische versnelling.

Hoe werkt het?

Bij de opleiding wordt gebruikt gemaakt net als bij de regulieren rijopleiding van de Rijopleiding in stappen lesmethode kort RIS. De opbouw van deze lesmethode is net iets anders, zodat de kandidaat goed voorbereid wordt op de rijtest. Bij de begeleiding wordt speciale documentatie uitgereikt die de kandidaat en ouders (verzorgers) kan helpen om de weg te vinden in het speciale traject. In de documentatie staat beschreven welke stappen de kandidaat moet doen om uiteindelijk de rijtest te mogen afleggen. Voor deze extra documentatie en ondersteuning worden geen extra kosten in rekening gebracht. Rijschool Leswereld is van mening, dat voor een ieder die het zou kunnen, het mogelijk zou moeten zijn om het rijbewijs te halen. Daar waar ik kan, ben ik dan ook zeker bereid om mij extra in te zetten.

Mochten er naar aanleiding van dit stuk vragen zijn, aarzel dan niet en neem gerust contact met mij op.