Home < Blog < Hoe is het om examen te doen? Nu weet ik het…

Hoe is het om examen te doen? Nu weet ik het…

Tom Luijten geslaagd voor rijinstructeur-examen

Tom Luijten geslaagd voor rijinstructeur-examen

Ik kan, denk ik, met recht zeggen dat ik weet hoe het voelt om examen te doen.

Vandaag moest ik voor mijn rijinstructeur-bevoegdheid mijn tweede rijles geven onder toezicht van een RIS-begeleider. Er wordt dan gekeken of ik wel rijles mag geven volgens een aantal spelregels.

Ik kan zeggen dat het goed is gegaan, en ik ben geslaagd. Zo voelt het ook. Het traject van voorbereiding, de dag zelf, de heenreis, het wachten in de wachtruimte, ontvangst door de examinator, het rijden en de nabespreking: het lijkt wel heel erg op dat wat de examen kandidaten moeten doorstaan.

Spannend was het zeker, dit was dan ook niet gelukt zonder de medewerking van Ivo Hearkens en Lieke Arts. Waarvoor dank. Zij waren de beide leerlingen waar ik een les aan moest geven – die beoordeeld werd.

Kortom, nu mag ik weer vijf jaar lang mijn vak uitoefenen. YES!