Home < Blog < Autorijden makkelijker met Google Glass?

Autorijden makkelijker met Google Glass?

tussentijdse toets voorbereiden, voorbereiding praktijkexamen

Maakt technologie-gigant Google autorijden daadwerkelijk makkelijker? Met de uitvinding van de Google Glass bijvoorbeeld wordt dat namelijk nogal eens beweerd. Er is maar één manier om het zeker te weten: door het te proberen. Ik ging een dag met de Google Glass op pad. Met twee glasses zelfs, dankzij Webzo te Lent. Het resultaat zie je in dit filmpje:

Wie weet of de Google Glass iets kan toevoegen aan leren autorijden. Conclusie: autorijden en de Google Glass gaan niet echt samen. Het kan zeker iets toevoegen, maar ik denk niet dat een leerling de glass moet opzetten tijdens een rijles, omdat het nogal wat afleiding geeft. Wél kunnen de beelden van de bril een goed beeld geven van het rijgedrag – en dus helpen bij de evaluatie van een rijles.

De tijd zal het ons leren welke mogelijkheden zich gaan aandienen. De zelfrijdende auto van Google laat immers ook niet lang meer op zich wachten. En er bestaat al zelfs een drone die met je gedachten bestuurd kan worden, iets wat ik onlangs ontdekte op de Cyberconferentie te Den Haag. Kortom: techniek is constant in beweging en helpt mensen op weg. Ik hoop hier, natuurlijk met rijschool Leswereld, iets moois aan te kunnen bijdragen.