Home < Blog < Aanrijding Keizer Karelplein: wiens schuld?

Aanrijding Keizer Karelplein: wiens schuld?

Een paar dagen geleden belde een man mij. Zijn vriendin heeft een fikse aanrijding gehad op het Keizer Karelplein. De grote vraag: wie is er nu eigenlijk aansprakelijk?

De man die mij belde, had een filmpje van het Keizer Karelplein  op YouTube gezien. Dat zette hem aan het denken over zijn vriendin, die een aanrijding op deze drukke rotonde had, en over wiens schuld de aanrijding eigenlijk is. Ik kon hem niet direct antwoord geven, maar ik had wel een vermoeden. Toch vroeg ik eerst een en ander na bij Bovemij verzekeringen.

Wie is er aansprakelijk?

Het verhaal was als volgt: de vriendin van de beller nadert het Keizer Karelplein vanaf de Oranjesingel (via de linkerbaan) en rijdt op het midden (of de kern) van de weg op het plein. Na de Stadsschouwburg voorbij gereden te hebben, schuift zij deels naar rechts en wil ze de Graafseweg oprijden (via de linker rijstrook).

Terwijl ze dit wil doen, wordt ze ingehaald door een auto die te vroeg naar rechts is geschoven. Deze automobilist wil de afslag na de Graafseweg, de St.-Annastraat, inrijden. Hierop ontstaat de aanrijding. Wie denk jij dat er aansprakelijk is voor de schade?

Keizer_Karel_Plein_Nijmegen